fredag den 24. juli 2009

Sommernyt

Da der jo desværre ikke rigtigt er mandskab til at dække sommeren i Gedser for tiden, må vi jo diske op med en lille historie fra en anden del af landet! Der har jo de sidste dage huseret en balearskråpe i Blåvand, så den skulle da prøves! Gert og jeg aftalte at mødes i Fredericia her til morgen og så drage vestover.
På vej derover blev skråpen meldt og vi var i godt humør derover, hvor vi lige gjorde et holdt ved Blåvand bager inden vi drog det sidste stykke ud til hukket. Her mødte vi to kæphøje observatører der brugte hele morgenen på at berette om at skråpen kun blev set af twitchere når de hjalp med at finde den. De forsøgte også straks at afpresse os for basser, men den slags går jo bare ikke når de ikke engang havde disket op med skråpen endnu.
Til sidst gav de op begge to, da de skulle hjem og spise og sove.
Vi havde også fået afvide at skråpen kun blev set mellem 11-12, men da den sidste af observatørene er igang med at forlade obsen glider skråpen ind i mit skopfelt, og vi kan nyde den i et godt stykke tid.
Herefter måtte observatørene give kvaje-kage, som dog smagte super:) Tak for det:)
Vi drog videre til Ho bugt hvor en flot rustand og 32 skestorke blev set.
Trækket er i fuld gang, og august måned er dækket i Gedser, så snart skulle der gerne komme daglige indlæg på bloggen igen!
Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: