onsdag den 26. august 2009

Mange besøg og en "pap'gøje" i garnet

De forgangne dage har budt på adskillige spændende oplevelser. - Træk af hvepsevåge, enkelte fiskeørne, 1 blå kærhøg og 1 ung aftenfalk (se galleriet) er blevet set omkring fuglestationen.

Mange forskellige folk har gæstet stationen i de seneste dage; Den 23/8 kom Søren Klarskov fra Boeslunde, der havde taget Preuss den tidligere leder af Ringmærkningscentralen med sig. Desuden stødte Palle Nygaard til og deltog i mærkningen. Per Bo Hansen var endnu engang på stationen og Hans Lind kiggede ud med morgenbrød. - Stationen summede af liv.
Der var også masser af fugle i nettene og vi havde en fantastisk dag med omkring 150 nymærkninger.

Jimmy Skat havde tilbragt dagen med at obse på Odden sammen med bl.a. Louis, og han blev på stationen i et par dage. Brian Maar har også været på GFU i flere omgange, og har de seneste dage set vendehals og spurvehøg i hånden.

Efter at have spist en særdeles fremragende middag hos Louis kunne jeg tage imod vores nye x-mærker Stig Jürgensen og hans kone, der efter få dage på stationen, har fået mange gode fugle imellem hænderne.
Dagstotalerne for ringmærkningen har ligget på omkring 40-50 fugle, så det har ikke været overvældende, men der har så sandelig været nogle gode arter i nettene. Stig har bl.a. mærket vendehals (nr. 5 i år), husrødstjert og spurvehøg.

Husrødstjert 1k. Foto: Rune S. Tjørnløv

Fuglen blev desuden forevist for Simon Vikstrøm, der gæstede haven.
En anden stor og dejlig overraskelse var, da en lille korsnæb pludselig sad i N2. - Jeg har engang fanget en på Anholt, men venligt ladet den gå videre til en anden. Det var derfor en ny mærkeart for mig, og blot nr. 2 mærket på Odden nogensinde, idet Simon Vikstrøm mærkede den første 28/8 2002. Hans Lind beretter, at han i et maveonde har mærket 3 i rørskoven på Kroghage for mange år siden. Den lille korsnæb var overvejende gulgrøn, men med enkelte indslag af rødt, hvorfor det må dreje sig om en 1K han.

Lille korsnæb 1k han med fældning af 2 svingfjer. Foto: Rune S. Tjørnløv

Er den ikke flot? - Det er næsten som at få en helt ny art....

GFU-blog v./ Rune Skjold Tjørnløv

Ingen kommentarer: