torsdag den 13. august 2009

Hals og burfugl!




Torsdag den 13. august.
Fangsten startede en god time senere end normalt på denne årstid på grund af en god gang regn, men kl. 06:15 var alt klar til det store rykind, som jeg havde håbet på måtte komme. Det udeblev dog, men positivt var det med fugle på hver netrunde.
Som bebudet sattes skovsangerkald på CD-afspilleren ved hejsenettet, og en enkelt blev da osse fanget, bare i den anden ende af haven. Stadig nogle Gulbuge, Kærsangere og en Rørspurv, og nu er der ved at komme lidt gang i Løvsangerne. Op ad dagen fløj en Rødrygget Tornskade i H2.
Sjovest og mest overraskende var lukkerunden mellem kl. 13 og 14: I hejsenettet sad en stærkt gul fugl, der viste sig at være en Kanariefugl! (8. maj 2008 havde vi også en kanariefugl, den var dog mere orange). Efter at have fået fotograferet burfuglen gik jeg videre og skulle lukke resten at nettene, og sørme om der ikke sad en Vendehals og slangede sig i Ø6!!! Årets første, som kunne skrives ind på ringlisten, 32 mærkede fugle i dag.
GFU var pænt besøgt i dag. Udover ringmærkeren kom Asbjørn, Louis, Gert og Simon. Mens vi sad i solen og nød en kop kaffe, kom et ægtepar fra Nordsjælland og fik vist stationen og fik tips om gode lokaliteter her på Lolland-Falster. 2 Ravne og en Hedehøg/Steppehøg blev set i dag. Tekst: Hans Lind
Fotos: Gert Jeppesen (fotos følger senere)

Ingen kommentarer: