mandag den 18. januar 2010

Nogle småfugle er der tilbage

18.01.2010 C-160 tog sent på formiddagen hul på en ringmærkningsuge. Gfu er fortsat sneet inde. Kørevejen ind til stationen er lukket af driver på næsten 2 meter. Nogle netsteder har snedybder på mere end 1 meter og kan ikke anvendes p.t. Men der er netsteder med mindre sne. Flere steder har det 'regnet' med ellekogler over netpølserne, så det var et pillearbejde at få de fleste net sat. Men ved middagstid var hejsenettet og 4 andre net sat, og da Hans lidt senere kom på besøg. blev endnu 5 net sat.
Hejsenettet med den nærliggende foderplads gav i perioder lidt travlhed, når småflokke af kvækerfinker var i nærheden. De øvrige net gav også alle resultater, så da nettene blev klappet igen kl. 16:30 var der på 5 timer fanget 34 fugle, der fordelte sig således:

Kvækerfinke 19
Grønirisk 5
Sjagger 3
Vindrossel 3
Musvit 2
Blåmejse 1
Solsort 1

I haven fouragerer ca. 50 sjaggere, der højlydt gør opmærksom på sig selv. Desuden en del vindrosler, der tager for sig at havens mange røde bær. Så der er udsigt til endnu en spændende dag i morgen, hvor jeg også vil afprøve et par kasseruser, som jeg havde stort held med i Grønland.

Stig
c-160

Ingen kommentarer: