torsdag den 7. januar 2010

Nybyvej December måned.

Fra den 1/12 til 31/12.
Det har været en rigtig sløj måned, hvad angår antallet af ringmærkede fugle her på Nybyvej, jeg har faktisk haft gang i nettene 26 dage, men alligevel er det kun blevet til 122 nymærkninger. Der er kun et par ting at glæde sig over, en ny mærkeart for matriklen Ringdue, en af de få overvintrende Sangdrossel og en flot Stillits han, gik i nettene, eller var det de arter, man kan forvente på årstiden: Grønirisk 25 - Skovspurv 32 - Blåmejse 14 - Musvit 9 - Bogfinke 20 - Kvækerfinke 13 - Sangdrossel 1 - Dompap 1 - Rødhals 2 - Gærdesmutte 1 - Gulspurv 1 - Ringdue 1 - Sumpmejse 1 - Solsort 1 - Stillits 1.
Aflæsninger 37, alle fugle som er mærket i haven.
Jeg har prøvet, at hænge spæk op i haven, men det bliver ikke rørt, det er udelukkende solsikkefrø og vildtfuglefrø, der bliver spist en masse af.
Der har også i denne måned, været en hel del Lille Korsnæb, overflyvende, og en enkelt gang, kunne høres det lidt langsommere, mere enkeltvis glip -- glip -- glip, som god kunne have været Stor Korsnæb.
Der er dukket rigtig mange Bogfinker og Kvækerfinker op i haven, så jeg forventer, i det nye år, at fange en hel del af dem.

Benny

Ingen kommentarer: