søndag den 25. juli 2010

De første efterårstrækkere er godt i gang...

De seneste dage har budt på gode fugle og dejligt vejr hver eneste morgen. For eksempel har 4 unge karmindompapper fået ring og minsandten om ikke stationens blot 4. mærkede gøg blev en realitet på en tidlig morgen, hvor den hang i hejsenettet på aller første runde. - En 2k hun. Jeg har i weekenden haft besøg af Åse og Jørgen, der også var her i foråret, og de var heldige at kunne se både gøg og karmindompapper i hånden. Ind imellem hørtes de første småspover og kornværlingerne i fårefolden synger stadig på livet løs.
Afrikatrækkerne er allerede i gang og hver morgen fanges en del kærsangere og enkelte rørsangere, der så småt er på vej imod deres overvintringsområder i Afrika.
I går fik vores yderst hjælpsomme nabo Henrik og jeg slået et stort område med le og havetraktor. Området var endnu en gang ved at gro fuldstændig sammen i brombær, så det var i sidste øjeblik, at det blev reddet. Al kvaset blev smidt på en presenning og trukket efter bilen ud til vores bålplads i fårefolden. - Det klarede min lille blå Toyota (det blå lyn) til topkarakter. Se selv...

Der køres med brombærkrat...
GFU blog v/Rune S. Tjørnløv

Ingen kommentarer: