lørdag den 31. juli 2010

Mærkning - kratrydning - triel!

Igår den 30. juli kunne jeg endelig pakke mine ting sammen og drage mod Gedser Odde, hvor jeg skal være ringmærker resten af august! Mødtes i Gedser med Rune, men vi drønede dog straks til Nykøbing for at handle lidt forskellige ting og sager.
Tilbage på odden gik vi en tur i haven, hvor Rune i det dårlige vejr kun havde fanget 1 fugl idag - 1 kærsanger. Vejret tillod dog at vi kunne gå en tur i haven og diskutere vores ønsker om hvordan haven skal se ud i fremtiden!
Da planlægningen var slut trak vi med det samme i arbejdshandskerne og gik igang med at rydde noget brombærkrat nedenfor huset.
Lidt efter kom Mikkel Lausten på besøg, da han ville bruge den efterfølgende dag på at finde sjældne sommerfugle i området!
Næste morgen stod vi op til endnu en dag med noget halvdårligt vejr og vind fra vestsydvest. Derfor var det heller ikke det store chok for os at vi ikke fangede de store mængder fugle og dagens total endte da også på kun 8 fugle, men til gengæld 21 aflæsninger!
Mikkel drog op mod Marielyst, hvor det lykkedes ham at se markperlemorsommerfugl, hvid admiral og sort ildfugl bl.a.
Rune pakkede også sammen og drog nordover, hvor han skal igang med at prøve at fange vadefugle! Det bliver spændende at følge, hvad han får fat i!
Derudover kom min onkel og moster pludselig på besøg, og ligesom alle andre der oplever gedser fuglestation for første gang, blev de overrasket over de smukke omgivelser!
Da der hen ad eftermiddagen kom melding om triel i Borreby Mose, ringede jeg til Gert, og hørte om han var frisk på en tur, og det var en heldigvis. Vi fik set den rigtigt fedt selvom den skulkede meget i det høje græs. Ellers bød mosen blandt andet på sortterne, sangsvane, temmincks og lille præst.
Vejret de kommende dage ser mildest talt ikke for godt ud for ringmærkning, men så bliver der tid til alle de andre gøremål der er, når man bor på en fuglestation, som kratrydning, indtastning af mærkninger, udskiftning og reperation af net osv osv.
Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: