søndag den 18. marts 2012

En drillepind og et Gedser-hit i nettet

Der var overskyet og ret råt i vejret da jeg satte nettene imorges. De første 4 fugle på den første runde, var da også fugle, jeg havde mærket igår. Det kom dog langsomt lidt gang i fuglene, men det var ikke mange der gik i nettene de første par timer. Dog var endnu en gransanger gået i nettet og senere på dagen var der sørme endnu en.
Igen idag var det rødhals, jernspurv og gærdesmutte der dominerede i nettet, mens en sangdrossel var dagens forårspremiere. Det klarede langsomt op og det satte skub i fuglene og ederfuglene trak pludselig afsted mod øst, mens 12 traner kom lavt over haven, mens de kaldte for fulde drøn. Sådan en oplevelse kan redde hele dagen, men det så dog ud til at dagen skulle blive endnu bedre, for inde i æblehaven hang en flot rødtoppet fuglekonge i nettet. Jeg nåede at konstatere, at det var en ny fugl i forhold til igår, men nåede lige nøjagtigt ikke at få fat i den, for netop da jeg rakte hånden frem mod den, smuttede den elegant ud af nettet på den anden side. Derefter fløj den op på den nærmeste gren og gav sig til at kalde højlydt. Den forsøgte nok at sige "hæ hæ der troede du nok lige".
Sådan noget ligger lidt en dæmper på humøret, men i det sidste net på runden,sad en grålig fugl med sort kalot, og så var dagen reddet! Sumpmejse er sindsygt sjælden på odden, og der er under 10 fund herude gennem tiderne. Pulsen steg dog yderligere, da ryggen virkede meget lys grålig. Den virkede dog ikke så kontrastrig som fyrremejse, og måtte derfor alligevel i bogen som en sumpmejse, og heldigvis kaldte den også som sumpmejse, da den blev sluppet.

Hans og Gert var ude og lave lidt praktiske opgaver idag og vi fik prøvet vores nye stangsav, som skal lette mange af vores arbejdsopgaver i de kommende år. Nu behøver vi ikke at rive os selv til blods for at kravle ind midt i et tæt tjørnekrat, for at topskære!
ABK, ABK´s far, JAE og SKAT var på besøg tidligt om morgenen, men nåede at kører fra Gedser inden opklaringen, så de missede også alle de fede fugle, men fik istedte nogle fine fugle på Lolland.
Lidt over middag blev nettene lukket og ialt fik jeg mærket 147 på 3 dage, hvilket var over al forventning, så trækket er altså i fuld gang!
Per Bo gav mig et lift op mod København og vi stoppede kort ved Bøtø, hvor vi fik set en fin atlingand. Der var også meldt sortstrubet bynk ud ved Marielyst, så den kørte vi også lige forbi og så rigtigt fedt. Mens vi stod og så på den fandt RQ og PB også en ved Hyllekrog, mens Louis skrev at han nu også havde fundet hele to på odden, så der kom et fint indryk af dem idag!
Jesper

Ingen kommentarer: