torsdag den 1. august 2013

Nye havemænd

Vi stod op til en stille morgen her på stationen. Vinden kom let fra sydvest, og vi havde en stille dag i vente. Vi holdt alligevel nettene åbne til klokken 12.30 - eller drengene gjorde, for jeg faldt i søvn på sofaen. 12.30 måtte de også have en lur, og jeg fik ordnet lidt i huset i mellemtiden.
Vi åbnede nettene igen klokken 16.00 da begge drenge var stået op. Mens nettene var åbne fik vi ordnet lidt foran vores ringmærkningsskur, hvor der skulle samles lidt haveaffald sammen. Vi lukkede først nettene kl. 19.30 i dag, der var ikke mange fugle de sidste timer, men lidt havde vi da. Vi nåede op på at have nettene åbne 11 timer fordelt på dagen og vi nåede da at mærke 54 nye fugle. 
De sjoveste ting vi har haft i hænderne i dag har nok været en ung Rødstjert og sæsonens første unge Sivsanger, samt endnu en Nattergal.
Sivsanger 1K
Skribenten
Welcome back Craig!
Her til aften ankom Brian, Anders' far, og Terkel, som skal være her til på lørdag eller søndag. De skal hjælpe til med kratrydning og andet havearbejde. Det er dejligt med ekstra hænder! Specielt når den standardiserede mærkning er igang. Det mest spændende på obsfronten blev i dag til 85 Lille Korsnæb, 6 Rødrygget Tornskade (i samme busk), 1 Rørhøg og to sydtrækkende flokke af sortænder.

I morgen spår DMI at vi skal få vind fra sydøst og øst, og det skal bringe lidt varme herop. Vi håber på, at det måske også vil bringe en sjov og måske lidt sjælden fugl med. Det siges i hvert fald, at det er med den vind de sjældnere fugle kommer, så vi håber!

GFU-blog v. Heidi V. Frederiksen
Fotos: Anders O. W. Nielsen

Ingen kommentarer: