søndag den 28. juli 2013

GFU's 4. Flodsanger

Blæsten huserede da vi stod op i morges, og vi havde allerede spået en dag uden mange fugle. Ganske rigtigt blev det også kun til 19 fugle fra vi satte nettene op kl. 04.40 til vi tog dem ned kl. 12.15.
Men man må ikke undervurdere det lave antal fugle! Imellem de fugle vi normalt ser gemte sig nemlig flere sjove fund, specielt én fugl fik meget opmærksomhed. Vi havde i dag Karmindompap, Sivsanger og Nattergal. Den sidstnævnte var første for denne sæson, og en ventet gæst.
Nattergal 1K
Men hittet i dag blev en Flodsanger. Anders havde næsten givet op for i dag, og gik og planlagde at lukke nettene, da han fandt Flodsangeren. 
Flodsangeren er en af de store sangere, som sjældent fanges her. Dette blev den fjerde mærkning af arten på Gedser Fuglestation. Den lille ven tiltrak også et par gæster, 6 lokale kom hurtigt hertil for at se den lille skønhed. En flot fugl i hånden, og en dejlig oplevelse for os alle!Se denne tråd på netfugl.dk for diskussion vedrørende alderbestemmelse af fuglen: http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=55498

Efter at have lukket nettene (og være faldet lidt til jorden igen) kørte Per Bo os til Gedser for at handle - og tilbage igen! Mere luksus kunne vi ikke forlange på denne dag. Hjemme igen blev lidt huslige gøremål ordnet, og så kan vi vidst kalde det en dag. 
GFU-blog v. Anders O. W. Nielsen & Heidi V. Frederiksen
Fotos: Anders O. W. Nielsen  

Ingen kommentarer: