fredag den 26. juli 2013

Luft-akrobater i flere størrelser

Da vi stod op i dag blæste næsten ingen vind, og mosekonen havde tidligt startet sin bryggen. Anders og Sebastian klarede netopsætningen, mens jeg fik en halv time mere på øjet - rigtige gentlemen, hva'?
Fuglene vågnede lidt sent og virkede ikke til at være meget for at flyve i det fugtige buskads i haven, men da solens stråler brød igennem kom de alligevel frem. Det blev da også til 38 fugle i dag, hvilket kan siges at være tilfredsstillende. 
Kærsangerne dominerede med hele 12 stk. Det sjoveste vi har haft i dag har nok været Træløber og så en ganske nyudfløjen Gråspurv. En lille sag, som er udruget her i haven. Vi har ikke set hverken Løvsanger eller Gransanger i dag, og heller ikke mange de sidste par dage. Dem havde vi jo ellers en del af for en uges tid siden. Det er svært at sige hvorfor der ikke er nogen i denne periode, men der skal nok komme flere om lidt tid. 
Det var jo i dag Sebastians sidste dag på stationen, så det var dejligt at nettene ikke stod helt tomme! Ved middagstid hentede Hans, Sebastian - Så blev Anders og jeg igen alene på stationen. Det har nu været dejligt med Sebastians selskab, og rigtig godt at få nye kræfter, både til stationen, men også til danmarks ringmærkere. Anders og jeg takker for hyggeligt selskab siger tak for to gode uger! 
Under ringmærkningen stod Anders og kiggede lidt efter rovfugle, og han fik da lidt at se. Det blev til en Rød Glente og i hvert fald en, muligvis to, Sorte Glenter. 
Her til aften fiser Digesvalerne rundt ude på den gamle store fårefold mellem stationen og havet. Der er liv i alle de fine luft-akrobater, og de nyudfløjne prøver kræfter med de unge vinger. Og når de bliver trætte, sætter de sig lige så pænt på række på hegnet. Det er en dejlig udsigt vi har herfra den lille stue, det kan vi bestemt ikke klage over! 
Vejrudsigten ser fin ud for i morgen, og nu er det blevet tid til at hoppe ned under dynen og blive klar til endnu en tidlig morgen her på Gedser Fuglestation.
Tornirisk 2K+ (han?) med gult på bryst og hoved
GFU-blog v. Heidi Vibe Frederiksen
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: