tirsdag den 30. juli 2013

Ustadigt vejr og få fugle

I de tidlige morgentimer lå Gedser lige på kanten af et lavtryk der bevægede sig stille mod NNØ, hvilket bevirkede at der konstant kom små regnskyld ind over odden. Nogle få net blev sat op og lukket igen et par gange. Ved 6-tiden havde lavtrykket så småt fortrukket sig og der kunne åbnes nogle flere net, i håb om at få lidt fugle på kontoen. Nattens blæst fra vest havde tilsyneladende sat en stopper for trækket af småfugle og aktiviteten i haven forblev dagen ud på et ret lavt niveau. Dog kom der ind imellem mindre flokke af mursejlere "dumpende ned fra himlen", aktivt trækkende mod vest og en enkelt tinksmed forsøgte at trække over østersøen, men vendte hurtigt tilbage. En brun Karmindompap med ring om højre ben sad og kaldte i et af de udgåede træer. Dagens 5 timers ringmærkning gav 15 nye fugle og en bunke aflæsninger af fugle fra tidligere dage. Mest interessant var en juvenil Rødstjert som just havde påbegyndt dens postjuvenile fældning.

Rødstjert 1K han. Bemærk de nye grå dækfjer, som afslører fuglens køn. Rødstjerter er altid en fornøjelse at nyde i felten såvel som i hånden, med deres forskellige dragter og elegance!

Henover formiddagen var Gert et hurtigt smut forbi stationen for at tømme hans sommerfuglefælde og Hans (+ søn) var også et smut ude for at aflevere nogle lånte madrasser. Resten af dagen er gået med lidt kratrydning og hjemmelavede burgere til aftensmad - ikke dårligt!

GFU-blog og fotos v. Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: