onsdag den 17. juli 2013

På opdagelse på Lolland

Vi stod i dag op med solen til en dejlig morgen, der var rimelig vindstille og det tegnede alt i alt til en morgen med lidt flere fugle. Totalen kom også op på 36 fugle. I nattens løb havde vi fået et indryk af bl.a. Gulbug, Gransanger og Kærsanger, så dem fik vi et par stykker af inden de skulle videre på deres træk.
Men alligevel døde antallet af fugle lidt hen ved 9-10-tiden, og på sidste runde var alle net tomme. Imens vi lukkede kom Gert, og vi fik en lille snak inden han gik igang med at sætte de nye skilte op i haven. Mens Gert stadig arbejdede kørte vi mod Lolland, dagens mål var Majbølle Nor og Kalløgrå.
Vi startede med Majbølle Nor, hvor vi så en masse forskellige ænder, en dejlig oplevelse! Sebastian øjnede også lige en flot gammel Havørn.
Troldand hun

Efter at have brugt en times tid kørte vi så til Kalløgrå, hvor vi så en masse vadefugle og en enorm omgang stære. Det var et rigtig fint område, og vi brugte også en time der. Da vi kørte hjemad var klokken lidt over 18, så maverne var tomme og i den grad klar til opfyldning.
Der bliver obset vadefugle ved Kalløgrå. Her bliver Sortklire, Krumnæbbet Ryle og Brushane nydt i fulde drag.

Hjemme igen lavede Sebastian en dejlig omgang kødsovs, mens Anders klarede dagens indtastning og jeg selv tog mig af bloggen.
Fuglestationen huser tre trætte ringmærkere, som nok snart rammer en seng efter endnu en god dag.

GFU-blog og foto v. Heidi Vibe Frederiksen

Ingen kommentarer: