torsdag den 18. juli 2013

Kær(e)sangere

Vi stod op til stille vejr og en god udsigt for dagen. Den vind der var, var fra NV, imodsætning til de sidste dage, hvor vinden har været fra V. Det gav et godt resultat, og vi endte med en total på 84 nye mærkninger i dag. De fleste fugle var på de første to runder, derefter stilnede det lidt af.
I nattens løb var der kommet en hel del Kærsangere og lidt Gransangere og Gulbuge til haven. Kærsangerne var den mest hyppige art i dag med 38 styks. De fine Kærsangere havde dog taget en anden lille fugl med, en Rørsanger. Den har sandsynligvis fulgtes med Kærsangerne hertil.
Vi var heldige i dag at fange en Træløber, men endnu mere heldige, da en Korttået Træløber gik i - mest bare fordi det var en fed oplevelse at have de to meget ens arter på én dag.
Træløber 1K

Korttået Træløber 1K

Da vi lukkede nettene kl. 11 var vi godt tilfredse med dagens fangst, og vi havde ikke mange fugle på de sidste runder, så vi holdt en velfortjent middagspause. Desuden havde vi lavet en liste over ting, som skulle klares rundt omkring, gerne inden d. 20. hvor den standardiserede mærkning skydes i gang.
Efter en lur, i dag for alles vedkommende, fik vi klaret en del ting her på stationen! Huset blev gjort rent, hejsenettet blev fikset, ringmærkningsskuret blev rengjort og så fik vi vasket alle fugleposerne. Så nu er vi klar til at tage en god fangst i morgen og ikke mindst få skudt den standardiserede mærkning igang i et rent skur!

GFU-blog v. Heidi Vibe Frederiksen
Foto: Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: