søndag den 14. juli 2013

Udflytning & indflytning

I dag er Michael og Maiken og deres tre børn draget mod Fyn igen. Det har været et par rigtig hyggelige dage i selskab med dem og vi har nået at få ordnet en masse praktiske ting, så stationen er klar til den standardiserede periode, som begynder d. 20. Juli.
Grundet en del blæst fra morgenstunden (og en skråpe igår) havde Michael og jeg besluttet os for at droppe ringmærkningen og istedet sætte os ud til sydstenen for at obse. Det var vældig hyggeligt, men meget fugle-fattigt! Således forblev morgenens højdepunkter en sortstrubet lom og to småspover, trods næsten 4 timers obs.
Da vi kom tilbage til haven besluttede jeg mig for at åbne nettene, for at se om der skulle være ankommet nye fugle til haven, selvom forventningerne ikke var høje. På 5 timer blev det til 7 nymærkninger, så også en stille dag ved nettene. Dog vakte en gammel rødrygget tornskade hun lidt glæde. Virkelig nogle fede fugle, også selvom de kan være ret så hidsige!

Rødrygget Tornskade 2K+, hun.
Her til eftermiddag er mine forældre og Heidi ankommet. I aften står den på bøffer og nye kartofler!
Imorgen ankommer Sebastian som er helt ny ringmærker. Han skal følge ringmærkningen indtil d. 26. Juli og får forhåbentlig mulighed for at få en masse fugle gennem hænderne og lære en hel masse.
GFU-blog v. Anders Odd Wulff Nielsen  

Ingen kommentarer: