onsdag den 31. juli 2013

Regn og ny ringmærker

Regnen trommede mod vinduerne da uret ringede på fuglestationen i morges, så vi tjekkede vejrudsigten, og vi blev lovet regn mindst til klokken seks. Så uret blev sat dertil og vi fik lidt ekstra søvn. Da vi stod op klokken seks var vejret lidt ustadigt og det småregnede stadig, så vi slukkede vækkeuret og sov længe.
Da Anders stod op klokken 10 satte vi net op. Vi forventede ikke mange fugle, og der var forholdsvis stille i haven. Vi fik da også kun mærket omkring 15 fugle, inden vi måtte lukke nettene kl. 15, da et ordentligt regnskyl kom nordfra. (I skulle se hvor hurtigt to ringmærkere kan løbe lige inden regnen kommer)
Mellem netrunderne har vi nået en masse i dag. Der er både blevet ordnet i huset og i haven. Og man må sige, at haven har trængt lidt!
Hen på eftermiddagen kom Hans og afleverede Craig fra England, som også var ringmærker her på stationen sidste år. Craig skal være her til september, og vi har glædet os meget til han kom. Nu er vi klar til lidt større dage, med to dygtige ringmærkere, og jeg selv om lærling!
Efter et veloverstået aftensmåltid og tilhørende dessert - kage indeholdende lækre kirsebær fra haven - har vi været en tur på stranden, og Craig og Anders sidder nu på sydspidsen og spejder efter fugle. I skal nok høre nærmere i morgen, hvis der bliver fundet noget ekstraordinært!
I morgen ser det ud til, at der bliver regnfrit fra morgenstunden, så der er håb for, at vi kan sætte net op til tiden og få gennemført standardiseret mærkning.

Blog af Heidi Vibe Frederiksen.

Ingen kommentarer: