lørdag den 30. august 2008

Efteråret er over os!Bliver efteråret 2008 året hvor Gedser igen mærker perleugle? Vi ved det om 6 uger:-)
Idag havde Jens og jeg forudsagt ville blive dagen, hvor det hele gik løs, for vinden var i nordvest og aftaget og det var stjerneklart hele natten! Det blev også en super dag, men ikke helt i særklasse, da fuglene nok ikke rigtigt blev slået ned i haven! Gik ud og åbnede nettene kvart over 4, og selv i totalt mørke kunne de første skovpibere og løvsanger høres trække over.

Første runde var der også rigtigt godt med fugle i nettene, men her gik jeg og regnede med, at løvsangerne skulle dominere fangsten, men istedet var nettene fyldte med rødhalse, så de har altså allerede indledt efterårstrækket. En stor flok sortmejser fouragerede i haven og ca. 30 kunne mærkes. 2 gulirisker lå og fløj rundt og det samme gjorde 2 store flagspætter. En vendehals var også røget i nettet, denne var dog allerede mærket hernede for nogle dage siden. På 3. runde hørte både Jens og jeg et vadefuglekald ingen af os havde hørt før, og Jens så også fuglen, men kunne ikke se andet end, at den havde tydelige vingebånd. Fuglen blev ikke set igen desværre! Klokken 12 tog jeg hjemad og Jens overtog nettene for at holde dem oppe et par timer mere, inden han skulle til Falsterbo og fange kærløbere!

Da jeg tog hjem var totalen over 200 fugle, så alt i alt en super dag på Gedser odde, hvor det altså kunne konstateres at efterårssæsonen nu er igang med de første rødhalse, jernspurve og en enkelt fuglekonge! 3 uger mere, så snupper vi 1000 fugle i garnene på en enkelt dag, så kig gerne forbi og oplev en dag på landets smukkeste og mest ringmærkende fuglestation i Danmark!

Jesper Fotos: Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: