onsdag den 1. oktober 2008

Lollandstur

Dagen idag var endnu en dag med lortevejr i Gedser, og det var totalt umuligt at have nettene oppe, så Gert, Brian og jeg kørte et smut til Lolland, hvor der først blev gjort endnu et forsøg på at fange flere grønbenede rørhøns, hvilket dog ikke lykkedes selvom det var tæt på! Istedet blev et par gråænder håndplukket, hvilket blev en stor oplevelse for en børnehave på tur, da de kunne få lov at røre ved en af ænderne og høre lidt om ringmærkning!
Herefter gik turen til Hejrede sø, hvor jeg håbede på at få hvidøjet and som ny årsart! Det pissede nu ned fra himlen og mange af ænderne lå gemt bag rørskoven, og den hvidøjede var da heller ikke at se, men pludselig hørtes et skarpt skrig og derefter sås et lille blåt lyn fare hen over søen 2 gange. En fin isfugl var i hus, vi havde ellers lige diskuteret, om vi skulle kører til Nysted og sutte Lasses isfugl dernede, da det ville være ny dk for Brian, og 5 minutter efter havde vi altså selv fundet en! Herefter blev der fourageret i Maribo, hvorefter turen gik til Nørresø, for at gøre endnu et forsøg på at se en hvidøjet and og denne gang lykkedes det, da der lå en fin gammel han!
Derefter kørte vi til Sundby, for at se om vi kunne fange en svane. Vi var dårligt nok kommet ud af bilen før der hørtes et skarpt skrig og endnu engang kom en isfugl piskende forbi, så altså 3 isfugle på Lolland idag, hvilket må tyde på at de har indledt trækket! Det lykkedes ikke at fange nogle svaner, men en fin tur alt i alt!
Jesper

Ingen kommentarer: