tirsdag den 7. oktober 2008

Stordag på Odden!


Endnu en nat uden perler var lidt frustrerende eftersom, at de stadig fanger mange i Sverige! Man fik dog ikke rigtigt tid til at være sur over det, for det væltede med fugle på odden! Kvæker og Bogfinker væltede sydover og fik selskab af en gulirisk! En lille flue sad igen og kaldte i haven, mens nettene bugnede af rødhalse, gærdesmutter og fuglekonger.

På en af de første runder sad også en skovskade, som fik klippet et pænt hul i min finger, men stadig en fed fugl i hånden! Det lykkedes også at tromme en flagspætte i nettet og en ung stor tornskade sad også i vores hejsenet, og fik gjort hullet i min finger en smule større!

Lidt op ad formiddagen sad så først 1 rødtoppet fuglekonge blandt alle fuglekongerne, og derefter 1 til, og sørme om ikke også 1 3. fandt vej til netmaskerne, så nu har vi mærket 22 af dem i år! Derudover fik jeg ny ringart, da der langt om længe hang en hvidbrynet løvsanger i nettet! En super flot fugl der blev twitchet af nogle stykker! Derudover mærkede Benny endnu en i sin have på Nordfalster idag og Jens fandt en ved campingpladsen nord for Gedser by! Herudover fandt han også ringdrossel og en stor tornskade ved Frisenfeldt samtidigt med at jeg fangede dagens 2. store tornskade på odden!

Ialt blev der mærket 428 fugle idag plus ca. 50 i Bennys have, så alt i alt en fin dag! Af obs blev der udover det tidligere nævnte set 3 nøddekriger, fiskeørn, en del glenter og omkring 100.000 finker.

Håber på at heldet fortsætter imorgen og at megaen snart hænger i nettet!

Jesper Brinkmann

Fotos: GJ ASJ

Ingen kommentarer: