lørdag den 23. januar 2010

Windchill -23C og en gæst fra det nordlige
Det var en dag til vanter. Da nettene blev sat var temp. -8c og det blæste 8m/sek. Det var lige før sneen knirkede.

Så godt som alle de ringmærkede fugle forsvandt over natten - og nye fugle var kommet til og havde fornøjelse af havens bær. Det gik dog lidt trægt i de første timer, og jeg forventede en ringmærkningsdag som i går. Lidt før 10 sad der en silkehale i Ø6. Mig bekendt den første for stationen. Og så løsnede det op. Over middag kom der flere fugle ind og det gav bonus i nettene. Ved netlukning var det faktisk blevet til en rigtig god dag.

Som de foregående dage dominerede drosler og kvækerfinker, men også lidt grønirisk og en enkelt grønsisken fandt vej til nettene.

På næstsidste netrunde sad der 4 silkehaler i en busk midt på plateauet, så man har jo lov til at ønske for i morgen, der er min sidste ringmærkningsdag på Gfu i denne måned. Det er min plan at komme tilbage i februar for endnu en uge.

Dagens ringmærkning:

Kvækerfinke 26
Grønirisk 5
Sjagger 13
Solsort 5
Vindrossel 8
Grønsisken 1
Silkehale 1

I alt 59 ringmærkninger og bare 2 aflæsninger.

Stig
C-160

1 kommentar:

Gedser Fuglestation sagde ...

Hey Stig!

Sikke nogle fede dage du har haft dernede! Du har godt nok fået fanget mange fugle af nogle arter vi normalt aldrig fanger! Silkehalen idag er den 6. der mærkes på odden, da 5 blev mærket i det sene efterår 2007, desuden blev en fugl mærket sidste år, som var fløjet på en rude i Gedser by! Held og lykke med imorgen!
Jesper