tirsdag den 27. april 2010

Godt og blandet

Dagen startede overskyet og med få fugle på første runde. En kortvarrig byge med finregn pressede tilsyneladende en del fugle ned, da anden runde var noget bedre. Artsammensætningen var meget varieret med en fin blanding af Afrika- og kortdistancetrækkere. 4 Solsorte og 6 Bogfinker er ganske pænt så sent på sæsonen, men især de fugle, der har overvintret i Europa kommer generelt senere i år, pga. den strenge vinter. En Gulspurv er også værd at nævne ligesom årets første Stær. Som billedet viser, var det en flot gammel han, der sad i det tidligere så dårligt fangende mørkekammernet, N4, der kun fangede en Gærdesmutte i ny og næ. Efter vores skovhugst tager det nu pænt med fugle af mange forskellige arter! Utroligt hvad lidt kratrydning kan gøre! Dagens total endte på 41 nymærkninger fordelt på 13 arter.


Stær han 3k+

Der var rigtig godt gang i trækket af Bramgæs i dag. Mellem og under mærkningen noterede jeg 1.818 østrækkende Bramgæs. De gik over en bred front, så jeg kunne kun overskue en lille del af trækket fra og omkring haven. Derfor har der givetvis trukket mange flere, som jeg ikke har set. PB havde over 6.000 trækkende ved Hyllekrog, ca. 35 km. mod vest. En Lærkefalk sås også raste kortvarrigt i haven, inden den strøg videre nordover.

Om aftenen kom Hans igen forbi med bilen, så vi kunne få kørt nogle læs ud. Efter en times effektivt arbejde er der nu kun én bunke tilbage! (omend en ret stor en af slagsen). Men vi regner med at komme helt til bunds i det imorgen aften, når Gert også kommer for at hjælpe med at køre ud. Jeg har høje forvetninger til imorgen, da vinden bliver helt svag fra vest.

Asger

Foto: Gert Jeppesen

Ingen kommentarer: