onsdag den 21. april 2010

Sort Glente og aflæsninger, aflæsninger, aflæsninger...

Efter kraftig blæst og en hel del regn i løbet af natten var vejret faktisk fint ved netopsætning. Jeg havde dog ikke de store forventninger, da alle nattrækkerne ikke havde haft mulighed for at trække videre i nat pga. det dårlige vejr. Der var derfor sket en ophobning af fugle i haven, som efter i dag er forsynet med ring alle som en. Alle havens fugle er simpelthen ringmærket! Dagens total endte således også på yderst beskedne 6 nymærkninger + ca. 40 aflæsninger indtil middagstide, hvor jeg var tvunget til at lukke net, da vinden havde tiltaget så voldsomt, at det var spild af tid at have nettene oppe.

Blandt de utallige aflæsninger var tre spændende: Gulspurv mærket som 2k i juni 2009 og Skovspurv mærket som 1k okt. 2008, hvilket er en relativt høj alder for sidstnævnte. Begge var mærket af Jesper. Og endelig er den svenske Jernspurv fra forleden stadig i haven. Jeg vil huske dagen for den super fede Sorte Glente, som rastede/småfouragerede over marken umiddelbart vest for fuglestationshaven, idet den langsomt trak mod NV ved 8-tiden. En fed, men også lidt bizar oplevelse at se denne sydeuropæiske art, mens der var et kuldeindeks på - 7 grader!

Ellers brugte jeg dagen på at give huset et extreme-makeover indvendigt, så det nu er en plads værdig i Bo Bedre. Vores flinke nabo, Henrik har været så venlig at indvillige i at køre et trailerlæs af ryddet krat ud i fårefolden hver aften. Jeg skal bare fylde den og så kører han det ud. En super aftale! Takket være ham, svinder det nu langsomt, men regelmæssigt i de enorme bunker. Så med denne hastighed vil det hele være væk tids nok til, at vi kan lave et Guinnessrekordforsøg i verdens største Sankt Hans bål!

Asger

2 kommentarer:

Gedser Fuglestation sagde ...

Fedt blog-indlæg. - Ja, Henrik er sgu en guttermand. God aftale I har lavet og fedt, at du også har fået tid til indvendig makeover. - En tiltrængt forårsrengøring. Det bliver spændende, hvad der sker, når varmen kommer..

Gedser Fuglestation sagde ...

Vh. Rune