onsdag den 28. april 2010

Til bunds i kratbunkerne

En helt igennem dejlig dag på Gedser Odde med utroligt lækkert forårsvejr. Der var masser af fugle på de første runder. Rødhalsene dominerede stadig og med 30 mærkede stod de for næsten halvdelen af dagens 64 nymærkninger, som var fordelt på 13 forskellige arter. Det er virkelig en fed ting ved at mærke om foråret, at man fanger så mange forskellige arter! 9 Løvsangere viser, at de stille og roligt er ved at overtage Rødhalsens dominans. Dagens bedste fugl blev dog den super flotte 2k han Bynkefugl, som sad i Ø4 på første runde. En rigtig fed fugl at have i hånden og samtidig også den første og længe ventede nye mærkeart for mig under mit ophold hernede. Arten er sjælden og kun lige årlig i fangsten på Odden. Værd at bemærke var også en sen Vindrossel, 4 Rødstjerter og årets tredje Hvide Vipstjert.

Der var også en del at se på uden for nettene bl.a. en udtrækkende 4k+ Havørn, årets anden Gulirisk, ligesom Asbjørn igen så den Sortryggede Hvide Vipstjert ved stranden ud for Fyrvej 1. Da han allerede havde en Yarelli dér for 3 uger siden, er det formentlig den samme, som Jesper også så i sidste weekend. Såvidt jeg kan vurdere er det en 2k han, selvom den følges ret meget med en han Hvid Vipstjert. Ved netlukning lidt over kl. 18 opdagede jeg to rovfugle, som langsomt luskede mod sydøst langs stranden. Det viste sig at være to Sorte Glenter, som ufortrødent og elegang daskede mod Tyskland i det klare vejr! Nr. 4 og 5 i år for Gedser Odde, hvilket er klar aprilrekord!

Om aftenen troppede Gert og Hans op for, at vi endelig kunne få det allersidste ryddede krat kørt ud i fårefolden. Efter to timers effektivt, hårdt arbejde nåede vi helt til bunds, så nu er er der ikke nogen kratbunker af betydning tilbage i haven! Det er virkelig fedt, at vi har fået det væk, således at haven er helt klar til vores åbent hus arrangement på søndag.

Asger


Bynkefugl han 2k


Sortrygget Hvid Vipstjert han 2k ?, Fyrvej 1


Vindrossel 3k+

Fotos: Asger Lykkegaard og Asbjørn Jensen

Ingen kommentarer: