søndag den 13. juni 2010

Ødelæggende blæst

Det blæste igen i dag meget kraftigt fra vest. Vinden havde ligget på over 10 m/s hele natten, så stort set alle småfugle havde droppet at trække videre. Blæsevejret fortsatte hele dagen, så det blev da heller ikke til meget i de få net, der stod i læ, jeg alligevel satte op. Én enkelt Kærsanger var således eneste nymærkning i dag!

Christian og Else Hjort kørte hurtigt videre om morgenen, men nåede da lige at se vores to sædvanlige Karmindompapper. Lasse Strandgaard tjekkede Birkemose, som dog ikke indeholdt andet end lokale ynglefugle og to Karminer. Den kraftige vestenvind pressede lidt træk helt ud til Odden i form af en Trane og en Rød Glente. René Christensen kom forbi stationen for at donere nogle bøger, og mens vi stod og snakkede, trak en Hedelærke henover. Meget spøjst tidspunkt for arten, der burde være på sin yngleplads nu.

Sidst på eftermiddagen fik jeg besøg af min søster, der skal være her de næste par dage. Hun havde aldrig været hernede og se fuglestationen før og kunne selvfølgelig straks lide stedet.

Asger

Ingen kommentarer: