fredag den 4. juni 2010

Fortsat pæne mængder


Lille Gråsisken

Det pæne antal af ringmærkede fugle for juni måned fortsætter. I dag nåede jeg op på 41 mærkninger indtil kl. 15, hvor jeg lukkede for at hellige min tid til græsslåning. Den gennemsnitlige dagstotal ligger normalt noget lavere så sent på foråret, end hvad de sidste dage har budt på. Gulbugene markerede sig igen som den dominerende art med hele 13 mærkede i dag. Det er et ganske pænt tal for arten, som nu også har sat rekord i foråret Årets kun anden Lille Gråsisken kunne også mærkes i dag, ligesom endnu en Rødrygget Tornskade og forårets 10. Karmindompap.

Mikkel Lausten og Thomas Læssøe fra Zoologisk Museum kiggede forbi stationen og gik med en runde. De var på udkig efter svampe og sommerfugle, men fandt da også en syngende Pirol på Kroghage senere på morgenen, årets tredje i Gedser-området!

Hele eftermiddagen gik med at slå græs, indtil Per Bo ankom ved aftenstide. Han skal være her i weekenden og har bestilt hitvækning imorgen tidlig. Senere på aftenen kom også Lasse Strandgaard, Morten Kofoed, Kristoffer Hansen og Anders Wiig, som alle overnatter på stationen. Dermed er der hele 5 gæstende birdere i området imorgen, det må utroligt nok være klar rekord her i foråret! Jeg glæder mig altid over, når der kommer folk herned for at se fugle, for området er virkelig underbirdet. Det er en skam, at man kun alt for sjældent kan sige, at denne super fede lokalitet er blevet ordentligt dækket. Men glædeligt er det, at nogle har fået øjnene op for stedets potentiale. Med så mange fuglekiggere i området, må det udmønte sig i noget usædvanligt imorgen.

Asger

Foto: Asger Lykkegaard

Ingen kommentarer: