søndag den 22. august 2010

Møgvejr med insekt-hit i Gedser, opdateret!


Idag fortsatte stormvejret og igen idag med retning fra sydvest. Man gider dårligt sætte nettene op, men man gør det jo alligevel. Resultatet blev sølle 9 fugle med en spurvehøg hun mere. Nettene blev klappet sammen over middag og en velfortjent middagslur kunne nydes. Om aftenen ryddede jeg lidt krat omkring nettene indtil et regnvejr kom ind fra vest.

Til de positive nyheder skal nævnes at Hans i nat havde en tæge der kom på lyslokningen til natsværmerne. Hans kunne ikke artsbestemme den og lavede derfor et indlæg på fugleognatur.dk. Her kom der hurtigt svar om at det var en amerikansk art, som er blevet indført til Europa for ganske nylig og fundet er kun 2. fund i DK! Så endnu engang viser Gedser sig at være et super sted for nyindvandrede arter!
Hans skriver: Efter konsultation på Fugle&Natur viser det sig, at det er den oprindeligt amerikanske art ved navn Leptoglossus occidentalis, med det danske navn Vestlig Nåletræs-Frøtæge. Den findes første gang i Europa i Italien 1999, indslæbt med tømmer fra Nordamerika. I de følgende år indslæbes tægen til flere sydeuropæiske lande, hvorfra den breder sig nordpå til bl.a. Polen, Tyskland og Frankrig. Fra fastlandet sker der indflyvning på sydkysten af England, og på samme vis er de nu 2 danske eksemplarer sikkert kommet fra den anden side af Østersøen.

Jesper Brinkmann
Foto: Hans Lind

Ingen kommentarer: