fredag den 27. august 2010

Største dag for stationen nogensinde!!!

Ja vi vidste det skulle være idag hvis august-totalen skulle reddes, og da vi gik ud for at sætte net op virkede vejret helt perfekt for mærkningen med ingen vind og skyer. Vi begyndte allerede at snakke om vi mon ikke nok skulle kunne nappe 500 idag - selvom det aldrig tidligere var sket i august her på stationen! Da vi gik ud på første runde sad der pænt med fugle, men ikke noget vildt. Halvejs på runden sagde Henrik "prøv at kig op", og himlen var sort af fugle! Skovpibere og løvsangere væltede ud over odden og fuglene dumpede i nettene overalt. Jeg kunne hurtigt se at det ville blive vildt, så tilkaldte al den assistance der var muligt, og de næste timer var hektiske, men foregik totalt uden stress. Det var helt klart løvsangerne der dominerede idag og med 716 mærkede løvsangere, mærkede vi lige så mange løvsanger idag, som vi nogle gange gør på et helt år! Skovpiber var også godt repræsenteret med 42 mærkede, men det er intet mod de mindst 15.000 der trak over odden i morgentimerne!
Der var også godt med trækkende rovfugle, selvom vi dårligt havde tid til at kigge op i luften, og et par traner kom der også! Alt i alt nåede vi at ringmærke 935 fugle idag! Det er ny dagsrekord for fuglestationen, og det er fuldstændigt uvirkelig at mærke så mange fugle i august! STOR tak til alle der hjalp til med at få mærkningen til at forløbe gnidningsfrit idag!
Til aften ankom en masse fuglefolk til stationen og vi ser allerede frem til imorgen hvor vejret også ser godt ud til fangst!
Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: