søndag den 9. oktober 2011

Dagen derpå

Hele natten gik med at prøve at fange perleugler og taste gårdsdagens mange mærkninger ind. Uglerne havde jeg ikke megen held med desværre, selvom vejret var perfekt! Da solen begyndte at vise sig i horisonten kom der et kæmpe træk af jernspurv, men på grund af det perfekte vejr kom de slet ikke ned i haven idag, og dagens total af jernspurv endte på sølle 14 mærkninger!
Til gengæld var der igen en del rødhals, og en glædelig ting var hele 25 gærdesmutter i nettene. En art der ellers har haft det meget hårdt de sidste par vintre! Der var også ankommet en del gransangere og fuglekonger til haven, men dog ikke i et antal der rigtigt blev til noget. En ny tyrkerdue i forhold til den vi mærkede igår gæstede også haven.
I forhold til igår så vi næsten intet træk, men det skyldes nok det gode vejr, så de gik ekstremt højt og uden om haven. Vi hørte traner flere gange, men de fløj så højt at vi ikke kunne se dem! Havde også et kald der lød som stor korsnæb, men den kaldte kun en gang. De har haft 17 trækkende store korsnæb ved Falsterbo idag, så var jo nok rigtigt nok.
Der blev også set kongeederfugl fra spidsen, men desværre var der ikke lige nogle der ringede ind og informerede stationspersonalet om dette!
Ialt blev den mærket ca 220 fugle idag, så det passer jo fint med at dagen efter en stordag altid giver ca halvdelen af den store dag! Klokken 1400 pakkede vi nettene og jeg måtte tilbage til København, da studierne kalder! Vender dog stærkt tilbage allerede i uge 42!
På turen mod Nykøbing sås en fin havørn ved Bøtø!
Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: