torsdag den 20. oktober 2011

Nyt tiltag: Spontan formidling

Torsdag 20/10 2011.
Vi har længe snakket om muligheden for at lave lidt spontan formidling, når der var et tilpas antal fugle, tilpas antal biler på P-pladsen og tilpas antal folk på stationen.
Disse tre ting var lige ved at gå op i en højere enhed i dag, hvis det ikke lige havde været for en speciel yankie på Mandø, der fik Gert, Anders og Jesper til at forlade GFU i formiddags!
Men jeg tog chancen og satte skilte op angående formidling kl. 10 og kl. 11. Vi havde lidt fugle fra runden umiddelbart før kl 10, bl.a. en spurvehøg, så jeg var ved stranden kl 10 for at kapre kunder. Det lykkedes at få en tysk familie på fire voksne og et barn overtalt, og det fortrød de vist heller ikke! De var meget begejstrede for at se, høre om, røre ved og slippe fuglene fri!
Kl. 11 fik jeg samlet ca. 15 personer, næsten halvdelen skolesøgende børn eller lidt yngre, og også her lyste tilfredsheden ud af dem: Vi kunne også her fremvise spurvehøg samt de mere hyppige rødhalse, bogfinker, solsorte, jernspurve, fuglekonger, gransangere og en enkelt dompap.
Nysgerrige unge mennesker på besøg hos ringmærkeren.
Gert er kommet glad og tilfreds hjem fra Mandø, så han dukker op i morgen og hjælper med endnu en gang spontan formidling.
Det blev til ca. 65 nymærkninger i dag. Mange af fuglene lod sig fange, fordi små, hyppige byger med blæst tvang dem ned i stationshaven.
Vi må se, hvad morgendagen bringer.
Blog v/Hans

Ingen kommentarer: