søndag den 16. oktober 2011

Trækfugletur med god tilslutning

Søndag d. 16. oktober 2011.
Dette var dagen, hvor den årlige trækfugletur i oktober skulle løbe af stabelen. Både Benny, Gert og Brian var indkaldt til hjælp ved arrangementet sammen med Craig og undertegnede, så der var styr på det!
I det lidt kølige, men solrige vejr var folk mødt op i pænt antal, vel 25-27 stykker, så det var dejligt at se.
Vi startede med at vise et par fugle frem, som skulle ringmærkes, og så gik vi ellers ud til marinestationen for at kigge på trækket. Der var ikke vildt gang i den i den lidt friske sydøstlige vind, men adskillige flokke af ederfugle kom dog ganske tæt på kysten. Enkelte spurvehøge, en musvåge og en dværgfalk lod sig se. Af småfugle bemærkede vi en sen landsvale og en stor tornskade.
Efter et stykke tid ville vi gå ad poststien mod Birkemose for at kigge efter småfugle og andet godt, men inden vi kom så langt, fik vi melding om, at den hvidbrynede løvsanger fra i går var genfanget på stationen. Vi ilede af sted og fik alle set det lille kræ, ny fugleart for rigtig mange! En havørn kom på trækforsøg, og en dværgfalk rastede kortvarigt i stationshaven.
Efter den planlagte vandring til Birkemose - uden de store sjældenheder - vendte vi tilbage til GFU, hvor ringmærkerne i mellemtiden havde mærket en flok halemejser, de første dette efterår.
Kaffen og de medbragte håndmadder blev nydt oven på en dejlig dag.
Dagens ringmærkede fugle beløb sig til beskedne 20: Halemejse, gærdesmutte, rødhals, solsort, gransanger, fuglekonge og blåmejse samt aflæsningen af den hvidbrynede.

HLI

Ingen kommentarer: