mandag den 10. oktober 2011

Et sjovt genfund

I 2008 tog jeg til Gedser i slutningen af april for at være ringmærker hele maj og indtil 15. juni! Det var en god periode og specielt maj var en fed måned. En af de rigtigt fede dage var den 12. maj, hvor dagen startede med at jeg hurtigt fangede en blåhals. Lidt efter sad der en syngende priol i haven, men denne blev hurtigt overskygget af en syngende drosselsrørsanger ved Frisenfeldt samt endnu en blåhals i nettene. Af rovfugle kom der blandt andet 2 aftenfalke og 2 sorte glenter. Og om aftenen så vi en ubestemt storlom samt en middelhavssølvmåge.
Denne blog skal dog handle om en anden fugl fra denne dag. Jeg fangede nemlig også 3 nattergale denne dag. Den ene af dem blev her i foråret aflæst ved Rybachiy, Rusland! I sig selv er det meget specielt at få genmeldt en nattergal fra udlandet, da der ifølge ringmærkningsatlasset kun er genfundet 15 danske nattergale i udlandet!

Men det der gør dette fund så specielt er at det faktisk er den 1. danske nattergal der genmeldes fra Rusland nogensinde. Arten er heller aldrig aflæst i nogle af de baltiske lande! Hvorfor at denne fugl er havnet så langt mod øst er et godt spøgsmål. Men i år ankom nattergalene jo ekstremt sent til Danmark på grund af tørken i Østafrika, så måske har denne fugl forsøgt at trække af en ny rute for at undgå tørken?
Det er fugle som denne der beviser, at vi stadig ikke ved nok om fuglene, og gør at ringmærkning stadig er et meget vigtigt redskab til at give os ny viden om naturen og fuglene!
Jesper Brinkmann
Foto: Jesper fra Gedser august 2011

Ingen kommentarer: