torsdag den 25. juni 2009

Få men gode fugle i nettene!


Idag blæste det temmelig kraftigt fra østnordøst om morgenen og jeg regnede ikke med at skulle fange ret meget! Det kom da også til at holde stik og de første runder var uden fugle. Klokken halv 7 hænger der så endelig lidt fugle i ø2. 2 hanner af gulspurve, som nok har jagtet hinanden, og dermed overset nettet. Den ene var mærket i forvejen af Hans hernede i marts, mens den anden kunne mærkes! En havesanger og en nyudfløjen 1k gulspurv røg også i nettet på denne runde.

Samtidigt kunne pludselig en karmindompap høres synge i haven og på næste runde hang den sørme også i nettet, men ikke nok med det, for et par runder efter fangedes også en hun! Det er kun den 3. og 4. karmin der bliver mærket på odden i år, hvilket er lidt under middel!

Ialt blev det til 7 mærkninger og 4 aflæsninger (blandt andet en solsort fra august 2008) inden nettene måtte klappes sammen på grund af en regnfront.

Imorgen skal det også blæse meget, men må se, hvad jeg kan få fanget inden jeg smutter hjem, for det su-kræ må sgu snart hænge i garnet!

Jesper Brinkmann
Foto: Karmindompap GFU arkivfoto

Ingen kommentarer: