tirsdag den 23. juni 2009

Nye arter i mærkningen


Efter fangsten af natuglen igår tænkte jeg, at jeg da lige så godt kunne forsøge at fange hunnen også, så nettene fik lov at stå åbne natten over! Det skulle vise sig at give bonus, for klokken 3 hang der en fed han af skovhornugle i uglenettet, og dermed den første skovhorn i år - hvad laver den på odden i juni?
Ellers bød morgenens mærkning ikke på de store overraskelser, men dog kunne årets 2. nattergal forsynes med ring! En anden sjælden fugl gæstede også haven, da en spætmejse kortvarigt rastede. Efter at have knoklet antallet af mærkninger op på 13 styk, besluttede Gert og jeg, at vi ville over og tjekke sløruglerne på Lolland, så vi mødtes med Brian og drønede derover. Der var 4 unger i kassen, men kun 2 af dem var store nok til at de kunne forsynes med ring! Udover ugler blev et kuld på 6 landsvaler mærket og en enkelt skovspurv fik da også ring på!
Sløruglerne var den 78. art der bliver mærket i gruppen i år, hvilket er rigtigt mange på denne tid af året!
Derefter kørte vi til Maribo, hvor det lykkedes at ringmærke 7 gråænder, 2 blishøns og en enkelt grønbenet rørhøne! Herefter gik turen hjemad, da jeg var blevet inviteret på grillmad hos Gert!
I ønskes alle en god Sankt Hans aften!
Jesper Brinkmann

Foto: Gert Jeppesen (arkivfoto fra efteråret 2008)

Ingen kommentarer: