fredag den 19. juni 2009

Næsten sort sol!

Tornsanger med skovflåt i mundvigene!
Fredag d. 19. juni.

Dagen - eller rettere morgenen - startede stille og roligt op med en smuk solopgang og kun enkelte fugle i nettene: Gærdesanger, Tornsanger og Munk, og efter et par timer var jeg da oppe på ca. 10 fugle. Torniriskerne producerer en del unger nu, og det ses så småt på mærketallene.

Der var tid ind imellem runderne at køre med plæneklipperen, for græsset har virkelig fart på nu.

På en netrunde lidt før kl 7.45 hørte jeg pludselig en dejlig lyd: Kaldet fra en Biæder, der fløj ud mod marinestationen, en for mig længe ventet art! :-)

Der var enkelte fugle på hver runde, bl.a. også en Tornsanger med 2 skovflåter siddende i mundvigene. Det må da være ubehageligt, og den blev da osse befriet for dem.

På sidste tur inden netlukning fik jeg sandelig travl, idet en flok stære fløj rundt i stationshaven, lavt, og det gav pote: 15 stk, 2 gamle og resten årsunger. Med ét slag blev årsrekorden af stærefangst på Gedser Odde slået, den nye er nu på foreløbig 26 mod 25 fra 2007!

På lukkerunden sad der også 2 Gule Vipstjerter, hanner, og lige ved siden af hinanden i det samme net. De har sikkert jagtet hinanden.

I alt 41 fugle.

Tekst og foto: Hans Lind

Ingen kommentarer: