onsdag den 17. marts 2010

Der kom en flok blåmejser17.03.2010

Som sædvanlig var der ikke så meget som et fuglefløjt da nettene blev sat. Men ½ time efter solopgang ankom de første musvitter og en enkelt rørspurv. Lidt efter lidt ankom også nogle få kvækerfinker.

På runden kl. 08 sad der så helt uventet 13 blåmejser i Ø11. De bider godt fra sig, skulle jeg hilse og sige. 10 af dem skulle mærkes. Resten af dagen blev nettene tyranniseret af mærkede blåmejser. De har det med af filtre sig, så jeg er blevet holdt beskæftiget. De var i haven endnu, da nettene blev klappet, så jeg be'r en stille bøn om at de er trukket videre i løbet af natten.

Kl. 09 faldt sigtbarheden markant og haven blev indhyllet i tåge. Enhver tendens til fugletræk hørte op.

Midt på dagen ankom en blandet flok kvækerfinker og bogfinker og hyggede sig på foderpladsen ved H2. Der var omkring 50, hvoraf en trediedel også besøgte nettene H2 og N3.

Der er ikke mange fugle tilbage i haven ved lukketid, men både musvitter og en gulspurv er endnu sangaktive kl. 16.

Vejrudsigten for det kommende døgn ser lovende ud. Svag vestlig vind og temp. på næsten +10. Mon ikke det vil sætte lidt ekstra skub i trækket?

Der vil blive smeltet noget sne, men der er lang vej endnu før vi kan køre op til huset. Mange net er også fortsat begravet i sne, så vi trænger til et par varme dage.

Dagens mærkninger:

Kvækerfinke 18
Bogfinke 3
Musvit 7
Blåmejse 14
Grønirisk 1
Rørspurv 1
Solsort 1
------------------------
i alt 45
Dagens aflæsning:
9V36222 Musvit han (mærket her på stationen d. 2. marts 2007 af Jesper). Det var en god anledning til at nærlæse vingen. Ikke helt efter bogen, men næsten.
Stig
C-160

Ingen kommentarer: