torsdag den 18. marts 2010

En stemningsfuld dag med en overraskelse
18.marts 2010
Naturen var helt stille da natten gik over i dag. Himlen blev lillarød kort før solen stod op af sin turban som en moden appelsin. Det var bare stemningsfuldt. Som utallige andre morgener før, hvor ringmærkerne har sat net med søvn i øjnene og store forventninger til den nye dag. Det er lige betagende hver gang.

Ser vi bort fra naturens forunderlige teater, så blev det en meget stille dag. Fuglene kom klattende i nettene enkeltvis over det meste af formiddagen. Ikke noget egentligt træk. Ingen dynamik. Men nogle af de mærkede blåmejser fra i går var der stadigvæk og gav en del ekstraarbejde. En særlig ihærdig drillepind fangede jeg i 5 forskellige net. Det hører med til gamet.

Midt på dagen sad dagens eneste fugl i H4 (vejen op langs hegnet). På afstand var det tydeligt at det var en ny art for dagen, og da den var gransket nøje og målt både her og der og sat ind i en formel, så kunne den med sikkerhed bestemmes til en korttået træløber. Årets første.
Hans kom på besøg netop som jeg sad og studerede fuglen, så vi var to til at artsbestemme den.

Nettene blev slået ned kl. 15.

Dagens mærkninger er:

Skovspurv 1
Solsort 2
Grønirisk 2
Musvit 4
Bogfinke 2
Kvækerfinke 4
Blåmejse 7
Korttået træløber 1
--------------------------------------
I alt 23

Dagens aflæsninger:
9V95700 Gulspurv han 3K+ mærket 26.6.09 på Gfu - af Jesper - naturligvis, hvem ellers.

I løbet af dagen trak adskillige flokke af edderfugle hen over stationen med retning mod sydpynten. Det er ikke så tit man ser dem trække over land.

Stig
C-160

1 kommentar:

Gedser Fuglestation sagde ...

Kære Stig. Rigtigt flot stemning du beskriver - ja det var en speciel dag i Gedser i dag - der var jo fx. ikke megen vind.
Stort tillykke med en ny års art.

Længere mod vest i Gedser kunne der nydes to kernebidere (fin dame og en Grand mand) samt måske årets sidste silkehaler.

2670Lha