mandag den 2. juli 2012

En stille dag

I nat var det svært at få ro til at sove, da det tordnede og lynede og regnede hamrede mod ruden. Da jeg stod op klokken 03.00 for at sætte nettene op regnede det ikke mere, men det blæste til gengæld kraftigt fra sydvest. Der gik da også flere runder før den første fugl endelig gik i nettet. Men det var en fin ung husrødstjert, så den hjalp på humøret, og i næste net sad efterårets første kærsanger. En gammel hun rødrygget tornskade fandt også vej til nettet, men totalen kom kun op på 12 mærkede idag, hvoraf de 6 var et kuld tornirisker i en rede.

Hans kiggede ud, da vi lige kulle drøfte kloaksystemet, der ikke fungere helt optimalt pt. Naturstyrelsen kom også ud for at slå græsset på fårefolden. Det kostede desværre nogle lærker og tornsangere livet som havde rede derude, men fik aftalt med dem, at de slår det senere næste år. Hen ad eftermiddagen kiggede et par fugleinteresserede turister ind og fik et indblik i stationens arbejde. De var meget begejstrede og ville gerne være medlemmer af DOF, så de fik en indmeldingblanket med hjem.
Trækket var også ret dødt idag, men 3 tyrkerduer var på trækforsøg om morgenen og senere rastede en musvåge og 1 rød glente på fårefolden, hvor de nok kunne finde en del ting og sager efter græsset var blevet slået - den enes død, den andens brød.
Eftersom der i det hele taget var lidt stille idag, var der rig mulighed for at nyde det dejlige vejr om eftermiddagen.

Hvis vejrudsigten holder var det også med at nyde det idag, for imorgen loves der regn, regn og regn:(
Jesper

Ingen kommentarer: