fredag den 20. juli 2012

Sæsonen for alvor skudt igang

Så nåede vi d. 20. juli, dagen hvor den standardiserede ringmærkning begynder og efterårsæsonen for alvor bliver skudt igang. Vejrmæssigt har de sidste par dage da også været som September-oktober måned, men fuglemæssigt meget anderledes.
Trods blæst og byger lykkedes det os at mærke fra solopgang til kl. 20:00 i aftes, dog uden de helt store resultater. Dagen endte på 20 nymærkninger og sjovt nok halvt så mange aflæsninger i forhold til de andre dage. I forbindelse med bygerne gik svalerne lavt over haven og fårefolden, og det lykkedes os også at fange en enkelt digesvale. I haven sås desuden, en for årstiden besynderlig obs, nemlig en misteldrossel. Udover den blev det også til 3 svaleklirer, 1 spætmejse, 1 stor flagspætte og et par unge tårnfalke som blev i haven hele dagen.

Ved middagstid fik vi besøg af Gert og Hans som med sig havde bragt en wienerstang, som vi alle nød med en kop kaffe, i stuen. Det gav anledning til en kort sludder, hvilket var vældigt hyggeligt!

En nyudfløjen musvit, mærket af Jesper som redeunge. Her tidligt på sæsonen, hvor fangsten mest består af 'tavse' sangere er det hyggeligt at kunne høre denne fyr fise rundt i haven, med dens søskende.

Blog v/Anders Odd Wulff Nielsen
Foto: Per Kjær

Ingen kommentarer: