onsdag den 25. juli 2012

Sommerfugle-safari på Sydfalster

Det har været nogle begivenhedsrige dage på Sydfalster med masser af godt vejr, ikke så mange fugle, men til gengæld rigtig fint med sommerfugle. Efter mærkningen, der de sidste dage har ligget mellem 10 og 25 fugle, har vi taget på tur rundt på Sydfalster for at spotte og fotografere vingede insekter.
Det blev til en rigtig god tur ved Bøtøgårdsvej, hvor target-arten Sort ildfugl dog udeblev. I stedet sås mange andre fine sommerfugle (se foto-serie). I går tog vi med Gert til Horreby Lyng for at fotografere Iris. Vi hængte en masse snore med sukker-lokke-middel op for at få de skov-levende trætops-sommerfugle ned i foto-højde. Efter noget tid lykkedes det at få set 2-3 rigtig flotte iris. - både en blå-glinsende han og en kæmpe stor hun. Det lykkedes tilmed at få nogle fine billeder.
Inden vi rundede dagen af med spejlbredpande i Bøtøskoven, nåede Susan og jeg et smut i bølgen blå - det kan stærkt anbefales. Se nedenstående foto-serie af årstidens sommerfugle på Sydfalster.

 Nælde-sommerfugl Araschnia levana, Gedesby
 Det hvide C Polygonia c-album, Horreby Lyng
 Hvid admiral Limenitis camilla, Gedesby
 Irgrøn metalvinge Adscita statices, Gedesby
 Skov-harlekin Calospilos sylvata, Gedesby 
 Iris Apatura iris, Horreby Lyng
 Iris Apatura iris, Horreby Lyng
Spejlbredpande Heteropterus morpheus, Bøtøskoven

Fotos: Rune S. Tjørnløv

Dagen i dag har været god mht. ringmærkningen. I alt lidt over 60 fugle ringmærket med 2 unge store flagspætter som det mest opsigtsvækkende godt krydret med spektret af årstidens sangere.

GFU blog v./ Rune Skjold Tjørnløv

Ingen kommentarer: