lørdag den 18. oktober 2014

Gedser gjorde det igen!

Dagen startede pænt ud, igen med rimelig mange fuglekonger til os morgenfriske ringmærkere. Abbi og Joe havde fået lov til at sove længe, da det i dag er Joes fødselsdag, og de havde planlagt en lille tur ud af huset. Så Anders, Johan og jeg var igang fra morgenstunden.
Hans og Gert var tidligt på stationen, da et hold skulle have en rundvisning. Det blev klaret til punkt og prikke. Alle var glade, og det hele blev toppet med en fremvisning af en flot ung ringdrossel (Turdus torquatus). Smilene var store, og vi kunne igen takke af efter et godt arrangement.

Morgentimerne går hurtigt på GFU i disse dage, og standardtiden føltes hurtigt overstået. Om eftermiddagen rastede flere kernebidere i haven og derfor var glæden stor da Anders og Johan kunne melde om to fanget. Anden nye ringmærkningsart for mig på en dag, og dagens første for Johan. Alle var glade - ja selv Anders.
Udover de to biske bæster kom Anders med en drossel, som skulle vise sig at være noget af et fund!!! Droslen lignede ved første øjekast en vindrossel, som havde taget en helt forkert frakke på, eller en mærkværdig hybrid af en art. Droslen blev bestemt til gråstrubet drossel (Turdus obscurus), og er første eksemplar af sin art i Danmark. Ny art for landet - for fanden! (Ja, undskyld sproget, men det sker da ikke hver dag!) Det tog alle parter lidt tid at forstå hvad det var, vi stod med i hånden. (Siden vi rigtig forstod det, har de store smil heller ikke været til at fjerne fra vores ansigter!) Droslen blev gennemfotograferet og nydt i aller bedste stil, inden den blev sluppet. Den unge drossel blev kort set umiddelbart efterfølgende.
Gedser har gjort det igen, og nu kan vi blot læne os tilbage og nyde dagens indtryk.
Gråstrubet drossel (Turdus obscurus)Her til aften har vi haft besøg af en enkel birder, som skulle prøven lykken - den var desværre ikke med ham. Vi håber selvfølgelig på at droslen bliver genfundet i morgen. Det forlyder i hvert fald at der er eftersøgningsmandskab på vej til Gedser Fuglestation.
Gedser Fuglestation henstiller til at tilrejsende ornitologer respekterer områdets adgangsforhold og ikke påvirker den standardiserede fangst ved at gå ind til nettene, eller ved at afspille lydoptagelser. Der er adgang til fuglestationen ad den gennemgående grussti. Vi anbefaler, at man henvender sig til personalet, som kan træffes ved huset. Her kan man få at vide hvor man må færdes på dagen. 

Aftensmad er der slet ingen der har skænket en tanke, for alle er mætte på gode oplevelser. Og snart er det igen tid til at krybe under dynen, for i morgen venter endnu en spændende dag.
Og mon ikke vi alle må knibe os i armen når vi vågner? Vi skal måske lige huskes på at det ikke bare var en drøm.

English summary
Today's ringing started with a lot of goldcrests. We had a group of visitors again and they all had the pleasure of seeing a ring ouzel up close.
In the afternoon we caught a mysterious thrush. The young bird was determined as an Eyebrowed Thrush! The first record of that species in Denmark!

Blog: Heidi Vibe Frederiksen 
Photos: Anders Odd Wulff Nielsen

Ingen kommentarer: