torsdag den 23. oktober 2014

Radiointerview og en lovende årstotal

Dagen startede pænt, men bød hurtigt på lidt regn, så vi måtte lukke nettene. Den stille, men en kende vedholdende regn umuliggjorde det for os at gennemføre den standardiserede ringmærkning. Men regnen stoppede dog heldigvis, så vi alligevel kunne få mærket lidt fugle. Dagens fangster bød på blandt andet en Træløber (Certhia familiaris), en enkel Spurvehøg (Accipiter nisus), en Rørspurv (Emberiza schoeniclus) og lidt Dompapper (Pyrrhula pyrrhula).
Dagens spurvehøg blev nr. 50, som Anders ringmærkede i dette efterår, og vi er desuden nået op over 100 mærkede spurvehøge for året.

Spurvehøg (Accipiter nisus) 
Her ses en gammel hun - muligvis med intens øjenkontakt med fotografen
Endnu engang har Anders fået five minutes of fame (han må vel snart være oppe på et par timer "of fame"). Han har i dag medvirket i programmet "P4 Eftermiddag" på P4 Sjælland. Her lavede radioværten et lille live interview med Anders, som selvfølgelig handlede om den store fangst: Gråstrubet Drossel. Hvis I er nysgerrige kan I lytte til programmet på hjemmesiden ved at følge dette link. Interviewet starter ca. 35 minutter inde i programmet.

Efter Anders og jeg i dag tog et kig i databasen, gik det op for os at vi bevæger os mod en lovende årstotal. Ringmærkningsåret 2014 ser nemlig ud til at blive det andet bedste i hele Gedser Fuglestatins historie. Vi har på nuværende tidspunkt mærket lidt over 14.200 fugle, og årsrekorden er fra 2010, hvor der blev mærket omkring 20.120. Så højt når vi næppe op inden standardperioden er ovre, men vi er også ganske tilfredse med det fine tal vi når op på i år.
Lige for sjov kan jeg oplyse, at vi her i oktober indtil videre mærket over 5000 fugle. Vi har altså i gennemsnit mærket 217 fugle pr. dag - meget pænt, ikke? 
Den flotte Dompap (Pyrrhula pyrrhula), som også er elsket og kendt i de danske hjem, som en vintergæst på foderbrættet
Her til aften har Johan lavet en dejlig omgang fisk til os andre. Ud over dejlig mad, har dagen budt på papirer der skulle ordnes, billeder der skulle redigeres, et køleskab der skulle fyldes, 5 sæt ben der skulle slappe af og besøg af Klaus Malling og Alex Rosendal.
Med andre ord er det altså ved at være sengetid på Gedser Fuglestation, for i morgen venter atter en dag!

Blog: Heidi Vibe Frederiksen
Fotos: Anders Odd Wulff Nielsen 

1 kommentar:

Graskian sagde ...

Ikke et ord om de 157 trækkende Mellemkjover ved Odden?