torsdag den 30. oktober 2014

Kulden sætter ind

Gårsdagens stille vejr holdt natten igennem, og gav os en kold, klar og vindstille morgen. Luften var oktober-kold og den første rim knasede under støvlerne, da vi tog de første skridt ud i kulden.
Vi havde forventet mange fugle i det vindstille trækvejr, men de syntes aldrig rigtig at gøre stort indtog i haven. Vi havde fint med fugle, men ikke i de mængder vi havde forventet. Dagens fangster bestod af mange Rødhalse (Erithacus rubecula), samt forholdsvis mange Solsorte (Turdus merula) og Fuglekonger (Regulus regulus).
Af det lidt mere spændende fangede en flok på 13 Halemejser (Aegithalos caudatus), to Spurvehøge (Accipiter nisus) og tre Træløbere (Certhia familiaris).

Da Anders og undertegnede lukkede nettene, lettede jeg en skovhornugle - Så var jeg da vågen! Sådan en er rimelig stor, når den kommer flyvende ud af en busk lige i hovedhøjde. Vejret er stadig stille, og eftersom vi ved, at der er mindst en ugle i haven, så har vi åbnet uglenet endnu en gang.
Så kan vi ikke gøre mere end at krydse fingre!

Vi havde den smukkeste solnedgang, og nu er der ild i brændeovnen, og de sidste gøremål foretages nu efter mørkets frembrud. Morgendagen byder på lidt vind, men ellers fint vejr, så vi får forhåbentlig en god morgen.

Blog: Heidi Vibe Frederiksen

Ingen kommentarer: