mandag den 13. oktober 2014

Store dage efterfulgt af en lille pause

Gårsdagen blev en af de længere, og selvom nettene blev lukket ved 12 tiden nåede vi at mærke 528 fugle. Indtastningen holdt Anders og jeg beskæftiget i huset indtil aftensmaden, mens Abbi og Joe tog på en lille tur. 
Vi havde et væld af Fuglekonger (Regulus regulus) og Rødhalse (Erithacus rubecula), dagens mest spændende fangst må være en Træløber (Certhia familiaris)
Aftenen stod i uglernes tegn for Abbi og Joe. Nettene var oppe i et par timer, og de både så og hørte flere forskellige ugler i haven. Men ingen bed på krogen, til trods for at en ugle havde siddet lige på stangen, hvor nettet sidder - provokerende, når man går der i mørket og håber! 
Anders, Heidi og Rune ('s hænder) piller fugle ud af nettene.
Foto: Lorrie (Thanks!)
De to uglefangere fik så æren af at sove længe denne morgen. Det gjorde vi andre dog også, for morgenen bød på rigtig efterårsvejr med regn og blæst. Som sædvanlig stod Anders regelmæssigt op og tjekkede vejrsituationen, men hver gang så det lige håbløst ud. 
Regnen fortsatte det mest af dagen, og vi har således holdt en velfortjent (ja, altså hvis I spørger os) og tiltrængt fridag. Der er blevet lavet god mad og endnu en gang en yderst vellykket kage (de mange æbler fra haven skal jo bruges!). 

Morgendagen ser fin ud, så vi håber på endnu en travl dag med gode fangster! Med kagefyldte maver og helt igennem afslappede kroppe er det endnu en gang blevet tid til at sige godnat på GFU.

Blog: Heidi Vibe Frederiksen 

Ingen kommentarer: