tirsdag den 14. oktober 2014

Spændte net og eftermiddagsregn

Dagens første netrunde var meget stille, men anden runde gav os lidt at se til. Derefter stilnede det dog af igen. Der var ikke meget at se til de sidste timer inden vi lukkede nettene lidt over 12, men vi nåede da alligevel op på 262 mærkede fugle. 161 af de mærkede var fuglekonger (Regulus regulus), og ingen andre arter formåede at komme i nærheden af det antal.
Det mest spændende må have været en fin dompap (Pyrrhula pyrrhula) og så det store antal træløbere (Certhia familiaris). Vi nåede op på 7 eksemplarer af sidstnævnte art.

Vi havde besøg af både Hans og Gert i dag, som fremviste fugle og tog et lille hold med rundt for at se stationen. Der var heldigvis lidt gang i den, så de fik lidt fugle at se.
Traner (Arkivfoto af Louis A. Hansen, 2013)
Over middag startede regnen, og den stoppede ikke før aftenen gik på hæld. Det betød at vi havde masser af tid til praktisk arbejde indendøre. Mens Abbi, Joe og jeg tog os af huslige pligter og indtastning, sendte vi Anders ind til Gedser for at handle. Han kom både hjem med en fyldt taske og et par fine observationer. Han kunne blandt andet berette om en ringdrossel (Turdus torquatus) ved renseanlægget.
Fuglene flokkedes i haven mens regnen silede, og vi måtte bare sidde inde og kigge på alle de forbitrækkende småfugle. Vi fik dog også fornøjelsen af to større flokke af traner (Grus grus), som var ude også vende over stationshaven.

Sådan gik endnu en dag på Gedser Fuglestation, og nu slukkes lysene og der lukkes øjne i det lille hus på sydspidsen.

Blog: Heidi Vibe Frederiksen

Ingen kommentarer: