onsdag den 7. oktober 2009

En stille regnvejrsdag med få fugle


Det støvregnede og blæste 10 m/sek da nettene skulle sættes. Vi blev hurtigt enige om kun at sætte de net, der stod i rimelig vindlæ. Der var iøvrigt ikke meget 'liv' i buskadset fra morgenstunden og de første fangster var næsten forudseelige aflæsninger. De første 3 timer gav flere aflæsninger end mærkninger og denne tendens fortsatte indtil vi klappede nettene igen ved 14-tiden.
Det blev ialt til 24 mærkninger fordelt på 7 arter og 23 aflæsninger. Vigtigste 3 arter var jernspurv (7), rødhals (6) og gransanger (4).

Intet nyt fra pynten, men fra stationshaven har vi set at det kraftige, vestgående edderfugletræk vi så i går, fortsatte idag. Selvom vi kun lejlighedsvis så ud over havet, så tør vi sige at der var edderfugle i tusindevis. Der var kun få spurvehøge i dagens løb samt småflokke af bogfinker og grønsisken.

Kl. 19 satte vi igen nettene og vil indtil midnat forsøge at få ugler i garnet - at foretrække for ugler i mosen, men en mosehornugle kunne være en festlig afslutning på denne regnvejrsdag.

Hans Lind og Stig Jürgensen

Ingen kommentarer: