lørdag den 17. oktober 2009

Lidt men godt




Igår mærkede Brian og Benny i stationshaven i morgentimerne og fik skrabet 52 nymærkninger sammen. Jeg ankom til stationen sammen med min kæreste om eftermiddagen, og fik mærket yderligere 8 fugle om aftenen deriblandt nogle fine nordlige gransanger.

Nettene fik lov at blive oppe natten over i håb om uglefangst, men vejret var desværre ikke rigtigt med mig, og det blev da heller ikke til nogle ugler!

I morges blæste det temmelig kraftigt og der kom hele tiden byger ind over odden, hvilket lidt ødelagde fangstmulighederne. Senere blev det dog opholdsvejr og det lykkedes at lokke lidt grønsiskner i nettet. Om eftermiddagen fangede jeg først en træløber der er mærket hernede for nogle dage siden og i næste net sad sørme en korttået træløber!

Det var dog en af de lidt besværlige typer, for den virkede meget hvid og med kraftigt øjenbryn og havde også antydning af step i vingen. "Dråberne" på spidsen af svingfjerene passede dog på korttået og målene af næb og bagklo stemte også for korttået. Det er den 6. mærkede på odden i år, hvilket er rekord for arten! 5 halemejser fandt også vej til nettene, men der kommer vidst ikke mange af dem i år!

Fra odden meldte Gert og Louis om vildt dværgmåge-træk med over 1200 trækkende nordøst idag. En hvidnæbbet lom havde rastet helt tæt på kysten en del af dagen, men stationspersonalet blev desværre underrettet for sent:( På en af de sene runder kunne en solsort høres skrige højt fra et net, og med god grund for lige over den sad en fin skovhornugle på netstolpen og kiggede ned på den, så nu får uglerne endnu en chance i nat!
Jesper Brinkmann
Fotos: Marie-Sofie Søby og Jesper Brinkmann

Ingen kommentarer: