mandag den 12. oktober 2009

Mange fugle i garnene og et par sjove Rødhalse!

"Rødhalset Brillefugl"

Også en spøjs fætter!

Søndag den 11. okt.
Nettene var klar 06.15, Stig og jeg var klar til dagens dont, og Brian dukkede op kort tid efter. I den gryende morgen var der ret få fugle, men man kunne dog høre Rødhalsenes og Gærdesmutterne tikke. 1. runde var gennemført, og halvvejs inde i den næste besluttede vi at lukke nogle net ned, for der var pludselig fald af Rødhalse, Gærdesmutter mm. Gert blev hidkaldt, og ved 9-tiden kom også Benny til hjælp, så vi igen kunne åbne de 8 lukkede net.

Der var rigeligt at lave, men dog ingen direkte sved på panden, for fuglene kom i en lind, jævn strøm. Kl. halv elleve var der pludselig leben ved hejsenettet: 27 Grønsiskener havde slået sig ned i nettet. Vi besluttede at sætte grønsiskenkald på, her efter den standardiserede tid, og det gav virkelig pote: 116 stk i alt, heraf 1 med STAVANGER-ring!

Vi holdt ud helt til ved 19-tiden med resultatet: 556 fugle, den højeste dagstotal til dato i 2009.

Fangsten var domineret af Rødhals (167), Fuglekonge (162) og Grønsisken (116), men osse en del Gærdesmutter og Gransangere. Øvrige arter: Sangdrossel, Solsort, Bogfinke, Rørspurv, Jernspurv Vindrossel og Grønirisk.

Vi havde lørdag og søndag et par sjove Rødhalse med hvide fjer.
Gert, Benny, Brian, Stig og Hans

Ingen kommentarer: