onsdag den 14. oktober 2009

Den første dag med frost.

Onsdag den 14/10 - 09 skulle blive den første dag med rimfrost i græsset, og stadigvæk frisk vind fra nord, dette måtte da give rigtig mange spændende fugle, men ak, det viste sig snart, at dette ikke var tilfældet. De fleste fugle på første runde, næsten alle Rødhalse, havde ring på og var fugle fra dagen før, eller lidt ældre, men der var dog også nogle snurretoppe: Gærdesmutter, og et par enkelte Jernspurve.
Lidt op af dagen kom der et lille fald af Solsort - Sangdrossel og Vindrossel og meget overraskende en Havesanger, de sad i nettene Ø3 og Ø4.
Allerede kl. 10.30 havde jeg den første 0 runde, men så var der tid til at nyde de mange Bramgæs, der trak i sydvestlig retning, og jeg fandt Hans´s teleskop frem og spejdede efter den Alm. Skråpe, der var meldt dagen før, men det blev kun til mange hundrede Ederfugle - lidt Knopsvaner og 5 rastende Knortegæs, og ved lågen i fårefolden sad en Stor Tornskade og holdt øje med et par Engpibere, der fouragerede i græsset.
Nettene blev lukket kl. 12.15, men jeg måtte dog brug næsten 20 min ved hejsenettet, der var fyldt med blade, øv øv. Det blev til 50 ringmærkede fugle: Fuglekonge - Rødhals - Jernspurv - Rørspurv - Havesanger - Bogfinke - Kvækerfinke - Grønirisk - Gærdesmutte - Blåmejse - Musvit - Solsort - Sangdrossel og Vindrosel.
Jeg havde besøg af Yvonne og Leif Clausen, som var med på en netrunde, de fik da set både Rødhalse og en enkelt Jernspurv, og da vi kom til frugthaven, kunne Yvonne ikke stå for de fine madæbler, så det blev til en pæn posefuld, som nok kunne bruges til en god portion æblekage.
Alle de spændende fugle udeblev, så det må være i morgen, at det første Bryn dukker op.

Benny

Ingen kommentarer: