lørdag den 10. oktober 2009

Så trak alle aflæsningerne og nye småfugle ankom. Nu med lidt info om dagens obs - NU INFO OM DEN HVIDE EDERFUGL




Fingrene væk!


Ny mærkeart.



Frisure i medvind.




Det er ikke kun fugle vi fanger i nettene.

Alle de mange aflæsninger i går benyttede sig af relativt gunstige vindforhold til at trække videre i nat.
Da nettene var sat kl. 06:15 var det stort set kun fugle uden ring der gik i nettene - til stor glæde for os alle. Brian ankom lige før første netrunde og fortalte at der havde været sådant en mylder af småfugle på vejen det sidste stykke før fyret, at han havde måtte sætte farten ned til 10 km/t. Det styrkede optimismen.
Så massivt et ryk-ind oplevede vi dog ikke ved nettene, men vi fangede da i et overkommeligt tempo 136 fugle indtil 12:00, hvor vi klappede nettene, da Hans måtte forlade fuglestationen.
Ringmærkningen blev idag fordelt på 10 arter og var domineret af 76 rødhalse, 21 gærdesmutter og 19 fuglekonger.
Dagens oplevelse var mærkningen af en stor tornskade, der sad i Ø2. Vi havde ikke set den før, men vi havde set dens efterladenskaber og gik bare og ventede på at der stod et net i vejen for dens plyndringstogt.
Dagens sidste mærkning var en 2K+ han spurvehøg - rå styrke på bare 152 gram - og hvor var den smuk.
Gennem det meste af formiddagen har der foregået et konstant træk mod pynten af svaler, siskener, lærker og finker. I tusindevis. Desværre øver stationshaven og alle dens smukke bær ikke den store tiltrækning på disse fuglearter.
Stig Jürgensen



Lidt om dages observationer fra Gedser Odde.


Lad det være sagt med det samme, det var en meget god dag, vi kunne således nyde pibeand 11.500, ederfugle 38.900, dværgmåger 877, finker 29.000 og ikke mindst tranerne var meget populære og vi fik samlet ca. 1.500 sammen i vores notesbøger.
Desuden bød Odden også på sølvhejre 3, mallemuk 1, sule 1, og en storkjove - sidste nævnte fire arter er bestemt ikke hverdagskost på Odden. Af anden kuriositet var en hel hvid ederfugl som Ole Jensen fandt! Se dogme foto herunder.



Klaus, Ole, Ann, Asbjørn og Louis
Opdatering:
Og samme dag kl. 0725 trak en hvid ederfugl forbi ved Brantevik i SØ Skåne (Sverige) se her:
http://www.artportalen.se/birds/gallery_imageinfo.asp?obsid=16868107

Hvis det er samme individ og hvis den har fløjet "snore lige" så har den fløjet ca. 185 km på seks timer hvilket ca. er 30 km i timen!


Ingen kommentarer: