onsdag den 6. oktober 2010

06.10 Så kom der fugle igen

Efter et par mindre produktive ringmærkningsdage p.g.a. den vedvarende hårde blæst (10-13 m/sek) fra sydøst, så vendte fuglene idag tilbage til Gedser Fuglesstation. Men vi kom til at vente det meste af formiddagen før der skete noget.

Og dog - for natten var dårligt blevet til skumring før der sad en lille fluesnapper i Ø04. Den eneste fugl på dagens første runde. Det tydede jo godt, men de næste runder indtil kl. 09 gav stort set ingen fugle, udover en smuk spurvehøg han 1k. Så forventningerne til dagen var ikke for høje.
De næste par timer gik det kun trevent fremad, men til gengæld blev vi belønnet med endnu en lille fluesnapper og endnu en spurvehøg. Og så kom dagens måske mest spændende fugl - en ung rødrygget tornskade. En krigerisk skønhed med et bid, der kan mærkes. Vi slog op i stationens analer og fandt at dette var den seneste rødryggede tornskade, der nogensiden er fanget på Gfu. Det var vi svært tilfredse med.

I samme periode fangede vi en svensk mærket blåmejse.

Ved 12-tiden begyndte det så at vælte ind med mejser. Først en flok halemejser på 7 stk, der senere blev til 9. Og så var der bare blåmejser overalt. De kom - som altid - lige ud af den blå himmel uden varsel. Heldigvis havde vi kun åbnet 11 af nettene - og heldigvis ankom mejserne løbende hen over eftermiddagen. Så vi havde travlt uden på noget tidspunkt at være presset. Fra kl. 13 til kl. 16 fangede vi udelukende blåmejser til mærkning, samt enkelte kendinge af andre arter til aflæsning.
Vi lukkede nogle af nettene efterhånden som de blev tømt for fugle og kl. 16 besluttede vi at lukke de sidste net. Vi kunne ikke rumme flere blåmejser på en dag.

Dagens ringmærkninger:
Spurvehøg 2
Jernspurv 1
Rødhals 1
Sangdrossel 2
Munk 2
Gransanger 5
Løvsanger 4
Fuglekonge 10
Lille fluesnapper 2
Halemejse 9
Blåmejse 167
Musvit 7
Rødrygget tornskade 1
Bogfinke 2
Kvækerfinke 1
Grønsisken 7
-------------------------------
16 arter 223


Stig Jürgensen
C160
Brian Maar
C-797

Ingen kommentarer: